- musicserver.cz">

Brian May: "Kdyby byl Freddie Mercury naživu, stále by s Queen hrál"

11.07.2021 11:24 - Jiří V. Matýsek | foto: archiv kapely Queen

Kromě toho, že kytarista Queen Brian May připravil na srpen reedici své sólové desky "Back To Light", zavzpomínal v nedávném rozhovoru pro Greatest Hits Radio na svého spoluhráče Freddieho Mercuryho. Mimo jiné se nechal slyšet, že kdyby zpěvák nepodlehl zdravotním komplikacím způsobeným nemocí AIDS, v Queen by stále zpíval.

"Pořád dokola by říkal: 'Potřebuju dělat svoje sólové věcí,' ale vracel by se zpátky ke své rodině, abychom mohli dělat to, co děláme. Vtipné na tom je, že čím dál tím více cítím, že je svým způsobem stále s námi. Možná že se začínám stávat stárnoucím romantikem, ale Freddie je součástí každého mého dne," svěřil se.

A pokračoval: "Vždycky je v mých myšlenkách, vždycky vím, co by v dané situaci řekl, co by Freddie cítil, že tohle by se mu líbilo, že tady by se smál a tak dále. Je natolik součástí toho, co jsme vytvořili, že je to přesně takhle."

May rovněž připustil, že se přes smrt svého kolegy nikdy nepřenesl. "Nikdy nepřestanete truchlit nad smrtí člena rodiny - a Freddie členem rodiny byl -, ale dojdete až do momentu, kdy se s tím smíříte, a pomyslíte si: Panečku, ten chlápek měl skvělý život."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY